Kilparyhmä
31.8.2019 12:52 Uutiset / Kilparyhmä

Virkiän kilparyhmä on aikuisten sekä 11-20-vuotiaiden kilpasuunnistajien ryhmä.

Kilpailukaudella urheilijat tavoittelevat menestystä SM-, AM- ja muissa kilpailuissa. Olemme aktiivisesti mukana kaikissa nuorten ja aikuisten kansallisissa ja kansainvälisissä seuraviesteissä ja tavoittelemme niissä myös yhä parempaa menestystä.

Vetovoimaisen ja laadukkaan harjoitus- ja leiritystoiminnan myötä haluamme tarjota nuorille suunnistajille kehittymisen mahdollisuuksia aina huipputasolle asti!

Erilaiset kehittymistä mittaavat testit kuuluvat kilparyhmän säännölliseen ohjelmaan. Maantietestijuoksuja juostaan ympäri vuoden Liuhtarissa 4,3 km reitillä, 3000 ja 5000 metrin ratatestejä juostaan sekä ulkoradalla että halllissa, 11-16 -vuotiaat suorittavat Kasva Urheilijaksi -testejä kahdesti vuodessa. Lisäksi Rasti-Simpsiö -mökillä voidaan tehdä mattotestejä, josta urheilija saa harjoittelun tueksi oman aerobisen ja anaerobisen kynnyssykkeen. Suunnitteilla on myös suunnistajan maastotestirata Simpsiölle, missä on mahdollista mitata juoksuvauhtia erilaisissa maastonosissa.

Leirejä järjestetään 6-7 vuodessa ja kauden pääleirejä ovat:

• Kauden avausleiri (marraskuu)
  • PK-leiri (joulukuu)
  • Kotileiri I (tammikuu)
  • Helmileiri (helmikuu)
  • Kevätleiri (maalis-huhtikuu)
  • SM-leiri (heinä-elokuu)

Valmennustoimintaa koordinoi osa-aikainen seuravalmentaja yhdessä muun valmennustiimin kanssa. Valmennustiimi: Tero Viljanen, Juha Nivukoski ja Lassi Hietala. Valmennustoimintaa koordinoi suunnistusjaoston nimeämä Valmennusjaos.

Huipputiimi
Huipulle tähtäävien on mahdollista hakea Virkiän Huipputiimiin, joka tarjoaa urheilijalle tehostettua valmennusta, kehittymisen seurantaa ja lisäresursseja urheilijan kehittymisen tukemiseksi. Huipulle tähtäävien urheilijoiden viikkoharjoittelu tapahtuu muun kilparyhmän mukana.

Huipputiimi_600.jpg

Kausi 2020 on nyt käynnissä!
Jos ryhmän toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä ja tule tutustumaan harjoituksiin!

Muut sivut
Harjoitus- leiri- ja kilpailukalenteri